Skip to main content
Standaard slaat Libra elk gesprek automatisch op in het project waarin u het bent begonnen — en als het ergens anders thuishoort, kunt u het later naar een ander project verplaatsen. Schakelt u Chat History uit op het tabblad Chats in Instellingen, dan worden nieuwe chats in plaats daarvan tijdelijk: ze krijgen het label Temporary Chat en worden door Libra helemaal niet opgeslagen, dus ze zijn weg zodra u ze verlaat — zie Chat-voorkeuren. Om een oude chat terug te vinden is de snelste weg het globale Zoeken: druk op Cmd+K (of Ctrl+K) en zoek op chatnaam of berichtinhoud in elk project waartoe u toegang hebt.
Libra-mascotte die rondkijkt
Zoeken zoekt zowel in chatnamen als in berichtteksten. Zet een zin die u zich herinnert uit het gesprek tussen aanhalingstekens; dat is meestal de snelste weg terug naar een chat van weken geleden.

Een chat vinden

Druk op Cmd+K (Mac) of Ctrl+K (Windows) om Zoeken te openen, waar u zich ook bevindt in Libra. Zoeken doorzoekt elk project waartoe u toegang hebt en vindt overeenkomsten in chatnamen en de volledige berichtinhoud. Filter op Type → Chats om de resultaten te beperken tot alleen gesprekken. Zie Zoeken voor de volledige kiezer. Chat History, rechtsboven in een chat, opent diezelfde kiezer met twee filters die al voor u zijn ingesteld: het project waarin u werkt en Chats. Het is de kortste weg naar een recent gesprek in het huidige project, en omdat het onderliggend Zoeken is, kunt u het op elk moment verbreden — wijzig de projectchip of klik op Clear all filters om overal te zoeken. De knop is uitgeschakeld zolang Chat History in Instellingen is uitgeschakeld, omdat er dan niets wordt opgeslagen om te tonen.

Chatnamen

Libra genereert automatisch een naam voor elke chat op basis van de inhoud, meestal een samenvatting van één regel van de eerste prompt. Namen verschijnen in de zoekresultaten en bovenaan de chat zelf. U kunt elke chat op elk moment hernoemen.
1

Open het menu Chat actions

Klik op de naast de chattitel, in de balk bovenaan het gesprek.Een geopend chatgesprek
2

Kies Edit Details

Werk het veld Chat name bij en sla op. Betekenisvolle namen maken chats later gemakkelijker terug te vinden, vooral in lange lijsten.

Een chat beheren

Open een chat en klik op de naast de titel om het menu Chat actions te openen. Het menu Chat actions van de chat: Edit Details, Duplicate, Favorite, Move to project, Export as en Delete chat
Een chat die u als resultaat bereikt — in Zoeken, en daarmee ook in Chat History, dat dezelfde kiezer is — heeft een eigen -menu met een andere set: Open, Edit, Share, Move to project, Duplicate, Archive en Delete. Archive wordt alleen daar aangeboden, nooit in het menu Chat actions van de geopende chat.
Verwijderen is permanent. Als u de chat later mogelijk weer nodig hebt, archiveer hem dan in plaats daarvan.

Archiveren en herstellen

Archiveren is de juiste keuze voor chats die u wilt bewaren maar niet bij de hand hoeft te hebben.
1

Een chat archiveren

Archiveren wordt aangeboden vanuit het -menu van een chat in een resultatenlijst van Zoeken — inclusief Chat History — en niet vanuit het menu Chat actions (⌄) op de geopende chat. Open het ⋯-menu, klik op Archive en bevestig. De chat verdwijnt uit de actieve lijst.⋯-menu van een zoekresultaat geopend op een chat, met Open, Edit, Share, Move to project, Duplicate, Archive en Delete
2

Gearchiveerde chats vinden

Klik op uw profielpictogram onderaan de zijbalk en kies Archived Chats. De lijst toont de gearchiveerde chats waarvan u eigenaar bent in het project waarin u op dat moment werkt, met een zoekvak om de lijst op naam te filteren — wissel van project om de andere te zien, of klik op Export om elke gearchiveerde chat in uw account als JSON-bestand te downloaden.Profielmenu met de optie Archived Chats gemarkeerd
3

Herstellen

Klik in de rij van de gearchiveerde chat op het pictogram voor dearchiveren aan de rechterkant (met de tooltip Unarchive Chat) om de chat terug te halen naar de actieve lijst. Het prullenbakpictogram ernaast is Delete Chat en verwijdert de chat definitief — ook voor iedereen met wie de chat was gedeeld.

Een chat delen

Standaard zijn chats privé, ook wanneer u in gedeelde projecten werkt. U kunt een chat handmatig delen.
1

Klik op Share

Open de chat en klik op de knop Share rechtsboven.
2

Personen of groepen toevoegen

Zoek een persoon op naam of e-mailadres, of kies een groep. Stel het toegangsniveau in: Can view, Can edit of Full access. Klik voor elke ontvanger op Add.Het dialoogvenster voor het delen van de chat
3

Sluiten

Er is geen knop Opslaan — met elke persoon wordt gedeeld op het moment dat u op Add klikt, en wijzigingen in rechten worden van kracht zodra u ze kiest. Sluit het dialoogvenster met de X wanneer u klaar bent.
Chats horen bij een project, dus een collega heeft ook toegang tot dat project nodig. Heeft hij of zij die niet, dan biedt Libra aan om als onderdeel van het delen leestoegang tot het project te verlenen — bevestig Grant project access and share en de collega ontvangt de chat met het door u gekozen rechtenniveau. Kunt u het delen van het project niet beheren, dan vraagt Libra u om in plaats daarvan contact op te nemen met de eigenaar van het project of een bewerker.

Een chat exporteren

1

Kies Export as

Open de chat, klik op de naast de titel en kies Export as.
2

Controleer het voorbeeld

Libra toont het volledige gesprek met behoud van de opmaak, precies zoals het geëxporteerd zal worden. Bevat de chat citaten, dan staat Include citations standaard aan: de verwijzingen in de tekst worden genummerd en aan het einde van het document wordt een bronnenlijst toegevoegd. Schakel dit uit voor een schone kopie.
3

Kies een formaat

Klik op PDF of Word om te downloaden.Het dialoogvenster voor het exporteren van de chat

Tips

De automatisch gegenereerde naam is goed, maar generiek. De eerste keer dat een chat “de onderhandelingschat voor de overname van Acme” wordt, hernoemt u hem.
Schijfruimte is geen probleem. Een gearchiveerde chat kan altijd worden hersteld; een verwijderde niet. Let op: gearchiveerde chats worden niet meegenomen in de resultaten van Zoeken — u vindt ze onder Archived Chats in uw profielmenu, of u herstelt er een om hem weer in Zoeken op te nemen.
Chat History opent Zoeken, al beperkt tot chats in het project waarin u werkt. Om in één keer in alle projecten te kijken, wijzigt u de projectchip, klikt u op Clear all filters of drukt u gewoon op Cmd+K.

Volgende stappen

Zoeken

Projectoverkoepelend zoeken op naam en inhoud.

Chat-basisprincipes

Terug naar de uitleg over het chatinvoerveld.